Sabtu, 19 April 2008

Sambutan Ulang Tahun Kor Kadet Polis Ke-38


Photobucket
Photobucket
Utusan Malaysia, Jumaat 18 April 2008
Lebih 700 sertai sambutan ulang tahun Kor Kadet Polis IPDJBS
Seramai 714 peserta Kor Kadet Polis dan 23 pegawai kanan daripada 43 buah Sekolah Menengah di sekitar bandaraya ini terpilih untuk menyertai Majlis Sambutan Ulang Tahun Kor Kadet Polis yang ke-38 di sini hari ini.
Majlis yang dirasmikan Pemangku Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Supt. Mohd Zainal Bahrom itu berlangsung dalam suasana meriah walaupun hujan renyai-renyai.
Mohd Zainal dalam ucapan alu-aluan dalam buku cendermata berkata, majlis tersebut diadakan bertujuan untuk memperingati penubuhan kor berkenaan yang sudah berusia 38 tahun.
Selain itu, menurutnya ia juga untuk mengeratkan silaturahim antara pihak polis, guru-guru serta semua ahli yang terlibat dalam Kor Kadet Polis.
Majlis yang dihadiri oleh guru-guru dan wakil ibubapa itu bertema 'Integriti Amalan Kita' dengan moto "Tegas, Adil dan Berkhemah'.
Antara sekolah yang mengambil bahagian adalah Sekolah Tun Fatimah (STF), Sekolah Men Keb (P) Sultan Ibrahim, Sek Men Keb Sultan Ismail dan Sek Men Keb Sultanah Engku Tun Aminah.
Majlis turut diserikan dengan beberapa pertunjukkan seperti lakonan aksi ragut dan cara polis bertindak serta persembahan istimewa daripada unit anjing pengesan.

Photobucket
Photobucket
Kawalan Kehormatan mengambil tempat.
Photobucket
Detachment dan Kawalan Kehormatan bersedia menanti kehadiran VVIP.

Photobucket
Ketibaan wakil rasmi PPD Johor Bahru iaitu En Ahmad Taufik.

Photobucket
Ketibaan wakil rasmi Ketua Polis iaitu Supt. Mohd Zainal bin Bahrom, Pemangku Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan.

Photobucket
Pemeriksaan Kawalan Kehormatan oleh Supt. Mohd Zainal bin Bahrom

Photobucket
Sesi fotografi Pegawai Kanan Kadet bersama-sama Timbalan Ketua Polis Daerah Johor Bahru dan Pegawai-pegawai Kanan Polis.